Virusuri periculoase
Stiri zeolite | Oferte Zeolit
Zeolit stiri


Virusuri periculoase

Exista virusuri care in fiecare an provoaca moartea a milioane de oameni de pe intreaga planeta. Unul dintre cele mai periculoase este Ebola, care provoaca febra hemoragica. Se transmite prin sange, lichid seminal si saliva si are o rata de mortalitate de 90%. Din fericire, Romania este ocolita de acest virus, majoritatea cazurilor fiind semnalate pe continentul african. 

Pe teritoriul nostru, cele mai periculoase virusuri sunt HIV si virusurile hepatice B si C, din cauza  complicatiilor pe termen lung. Datele statistice arata ca in Romania sunt peste 10.000 de persoane infectate cu HIV si peste 2 milioane de bolnavi de hepatita B si hepatia C, dar medicii sustin ca numarul real este mai mare.

Aceste virusuri sunt periculoase, mai ales atunci cand nu sunt depistate la timp. In cazul infectiei cu HIV, sistemul imunitar slabit favorizeazasi aparitia altor boli, precum pneumonia sau cancerul. Speranta de viata in cazul unei persoane infectate cu HIV este de 23 de ani.

In cazul virusurilor hepatitice B si C, dupa aproximativ 12 ani, boala netratata se cronicizeaza si duce la afectiuni mai grave ale ficatului, precum ciroza si cancerul hepatic. Virusurile hepatice B si C se transmit prin contactul cu fluide contaminate (saliva, secretii, sange). 

Principala armade aparare a organismului in lupta cu infectiile virale este imunitatea celulara, asigurata de limfocitele T si NK (natural killer) si de imunitatea umorala, asiguratade limfocitele B, dar care are un rol limitat in controlarea infectiilor virale. Insa, in cazul unui organism cu imunitate scazuta - cazul pacientilor care urmeza chimioterapie, tratamente cu cortizoni, al celor cu diabet, ciroza, insuficienta renala si cu obezitate, toate virusurile pot deveni agresive.

Virusurile sufera mutatii

Virusurile au capacitate mutagena si, prin urmare, un virus mai putin agresiv se poate transforma, in timp, intr-unul extrem de activ si de periculos


Acest articol a fost citit de 112098 ori !

Vezi toate stirile din categoria Generalitati

Nume*:
  E-mail:
Mesaj*:
Cod*:   Security

Nume: Kiaknins
kamagra 100mg
Nume: Denknins
kamagra
Nume: Eyeknins
kamagra
Nume: Jasonknins
buy kamagra
Nume: Kiaknins
kamagra 50 mg
Nume: Denknins
kamagra
Nume: Eyeknins
buy kamagra online
Nume: n2p0e5z7
college essay writing help, good essay writing website essay writing service best - essay writing service review
Nume: h1v8f2b4
how to write my essay - write my essay website write my essay please - help me write my college essay
Nume: a4s3v3v3
cheap essay buy, cheap essay services cheapest essay writers, essay writers online cheap


Copyright © 2019 EKILIBRIUM . Toate drepturile rezervate.
Virusuri periculoase   Virusuri periculoase   Virusuri periculoase